Boris

Airi Rekilän kehittämä Boris-maitohappobakteerijuoma on Suomen ensimmäinen maitohappobakteerijuoma sekä eräitä vanhimmista kotimaisista terveystuotteista.

Vuosikymmeniä markkinoilla ollut Boris-maitohappobakteerijuoman tarina juontaa jo 1980-luvulle kun Airi veti SPR:n paastokursseja. Hän oli äimistynyt kuinka kaikki terveysmehut ovat pastöroituja haluten kehittää pastöroimattoman entsyymieliksiirisen terveysjuoman tueksi paastokursseilleen. Nämä kurssit muuttuivat vuosien saatossa puhdistuskursseiksi, sittemmin hyvinvointiviikoiksi.

Airi haki terveysoppeja Keski-Euroopassa sekä Venäjällä. Vuosia vierähti, kokemusta karttui. Palataan 1980-luvun alkuun. Kouvolaan ja autotalliin. Tuolla nimenomaisessa autotallissa alkoi juoman valmistus, ja eri variaatioiden kokeilu kuinka luoda juureksista, marjoista ja villikasviksista sellainen sopiva yhtälö, jotka tuottavat maitohappobakteereja, nestemäistä happea, jotta ne ylläpitäisivät terveyttä suolistosta käsin. Pitkä kehitystyö tuotti tulosta, ja syntyi Boris-juoma, joka on Airin opetusten lippulaiva. Tuo juoma kuvastaa parhaimmillaan sitä mitä luonnonmukaisuus ja terveys on suolistosta käsin keholle. Juoma aloitti tiensä kohti kuluttajia ja seisoo tänä päivänä omilla vahvoilla jaloillaan.

”Kun kehittelin Boriksen logoa ja brändiä, tiesin että tuo valkopartainen ukko hevosen selässä tulee ratsastamaan vielä pitkälle. Boris valkopartoineen kuvaa ikivanhaa viisautta ja tietämystä. Hän ratsastaa lämpimään ilta-aurinkoon heijastaen elämän hehkua maailmaan.”

Tänään Airin hartain toive on että hänen juomansa terve ideologia ratsastaa käyttäjäkuntaan niin länteen kuin itään.

”Kun kehittelin nimeä, oli mielessäni vain yksi ainoa nimi. Boris. Oppi-isä, joka opetti minulle matkojeni aikana vahvan perinteitä kunnioittavan ideologian. Se tuntui oikealta ja sen ympärille halusin luonnonmukaisen elämäni ja maailmani luoda.”

Airin elämäntyö, kehitystyö ja tarina kuvastavat sitä kuuluisaa suomalaista sisua, periksiantamattomuutta ja arvoja joita voimme sydämissämme vaalia.